Kolme henkilöä soutaa veneellä

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri

Kuva: Petteri Kivimäki

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri on perustettu 20.11.1933. Piirin alue kattaa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. Piirissämme on 56 aktiivista osastoa, joissa on runsaasti erilaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta ja toimintaa. 

Löydät sivuiltamme tärkeimmät yhteystiedot, ajankohtaisia uutisia sekä tietoa alueen eri toimintamuodoista, projekteista sekä tulevista tapahtumista ja kursseista. Löydä oma tapasi auttaa ja liity mukaan kansainväliseen avunketjuun!

Työmme

Yksi Punaisen Ristin keskeisiä tavoitteita on suojella elämää ja terveyttä. Tavoitteen saavuttamiseksi järjestöllä on monenlaista toimintaa, joista tärkeimmät ovat laadukkaat ensiapuryhmät sekä terveyden edistämisen toimintaryhmät. Punaisen Ristin toimintaryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan taitoja. Harjoittelu toimintaryhmissä on maksutonta.

Lue lisää täältä.

Suomen Punainen Risti on julkisoikeudellinen yhdistys, jonka toimintaan sovelletaan yhdistyslakia järjestöä koskevassa laissa erikseen määrätyin osin.

Tehtävämme on edistää ihmisten välistä ymmärrystä, ystävyyttä, yhteistyötä ja pysyvää rauhaa.

Länsi-Suomen piirin alueen osastot vastaavat Punaisen Ristin toiminnasta omilla alueillaan. Piiri tukee osastoja ja niiden toimintaryhmiä toiminnassa sekä sen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Lue lisää täältä.

Suomen Punainen Risti auttaa haavoittuvassa asemassa olevia maahanmuuttaneita, kuten turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia sekä paperittomia.

Lue lisää täältä.

Rikosuhripäivystys (RIKU) on vuonna 1994 toimintansa aloittanut yhteistyösopimukseen perustuva toiminta. Sitä ylläpitävät Suomen Punainen Risti, Ensi- ja turvakotien liitto, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus. Toimintaa koordinoi valtakunnallisesti MIELI Suomen Mielenterveys ry. Länsi-Suomen piiri koordinoi toimintaa RIKUn Länsi-Suomen alueella.

Lue lisää täällä.

Ruoka-aputoimintamme ytimessä on kunnioittava ja turvallinen kohtaaminen inhimillisin arvoin. Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lue lisää täältä.

SPR-Kirppikset ovat Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin omistama Kirppismyymäläketju. SPR-Kirppiksillä myydään lahjoituksena saatua puhdasta ja ehjää tavaraa ja toimitetaan apua kotimaan paikalliseen avustustyöhön sekä kansainväliseen vaateapuun. SPR -Kirppiksien tuotto käytetään auttamis- ja vapaaehtoistoimintojen tukemiseen SPR:n Länsi-Suomen piirin alueella.

Lue lisää täältä

Valmiudella tarkoitetaan kaikkia niitä Punaisen Ristin ja sen koordinoiman Vapepa-verkoston toimenpiteitä, joiden avulla varaudutaan suunnitellusti oikea-aikaiseen ja tehokkaaseen auttamistoimintaan. Punainen Risti on valmiusjärjestö ja kaikki sen toiminnot täydentävät osaltaan viranomaisvalmiutta, tavoitteena vahvistaa lähiyhteisöjä, niiden häiriönkestävyyttä ja välittämisen kulttuuria.

Lue lisää täältä.

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ennen kaikkea ystävä on kuuntelija ja juttukaveri.

Lue lisää täältä.

Hallinto ja päätöksenteko Länsi-Suomen piirissä
Hallinto ja päätöksenteko Länsi-Suomen piirissä
Tue toimintaamme
Tue toimintaamme
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa