Yleiskokous Joensuussa 2023.

Järjestötoiminta Länsi-Suomen piirissä

Kuva: Harri Mäenpää / Suomen Punainen Risti

Länsi-Suomen piirin alueen osastot vastaavat Punaisen Ristin toiminnasta omilla alueillaan. Piiri tukee osastoja ja niiden toimintaryhmiä toiminnassa sekä sen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Länsi-Suomen järjestötoiminta

Hyvinvoivat osastot ovat kaiken toimintamme perusta ja kaikilla osastoilla tulee olla käytössään osastokummin tuki. Osastokummi on oman piirin työntekijä. Kummitoiminnan tavoitteena on edistää pitkäjänteistä, paikallisista tarpeista lähtevää kokonaisvaltaista kehittämistä ja riittävän auttamisvalmiuden säilyttämistä. Kummitoiminnalla varmistamme osastojen toimintakyvyn ja elinvoimaisuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää piirin kummitoiminnasta täältä.

Länsi-Suomen piirin työntekijät ja erityisesti aluekummit ovat mukana osaston hallinnon tukemisessa, esimerkiksi osallistumalla kokouksiin sekä perehdyttämällä ja kouluttamalla osaston uusia hallitusjäseniä.

Alueillat osa yksi osastojen hallinnon tukimuoto. Alueiltojen tarkoituksena on lisätä osastoaktiivien osaamista sekä lisätä yhteistyötä ja verkostoitumista  lähiosastojen kanssa. Alueiltojen ohjelmasisällöt rakennetaan yhdessä kummialueen osastojen ja piirin kanssa meneillään oleva SPR:n toimintalinjaus huomioiden.

Osastotoimisto on Suomen Punaisen Ristin kaikkia vapaaehtoisia palveleva tietopankki. Osastotoimistossa on erityisesti osastojen luottamushenkilöille suunnattua tietoa.

Verkko- ja etäkoulutuksista voit lukea lisää täältä

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä - kertoa sodan säännöistä. Piiri järjestää humanitaarisen oikeuden peruskursseja ja muita aiheeseen liittyviä tapahtumia ja infotilaisuuksia.

Lue lisää humanitaarisesta oikeudesta tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täältä. Kun ilmoittaudut vapaaehtoiseksi, niin muista kertoa asuinkuntasi.