Punaisen Ristin Lapin piiri

Kuva: Veli-Matti Ahtiainen / SPR Lapin piiri

Lapin piirissä toimii 19 Punainen Ristin paikallisosastoa 21 kunnassa, ja meillä on noin 1930 jäsentä. Toiminnan perusta ja voima on vapaaehtoisissa ja paikallisosastoissa, joiden toimintamuodot vaihtelevat paikkakunnittain. Ilman vapaaehtoisia ei olisi Punaista Ristiä eikä sen auttamistoimintaa. Liity vapaaehtoistemme joukkoon alla olevasta linkistä!

Toimintamme

Ensiapuryhmätoiminta on mielekäs ja palkitseva tapa viettää vapaa-aikaa. Et tarvitse aikaisempaa ensiapukoulutusta tullaksesi mukaan. Tärkeintä on kiinnostus ja halu auttaa onnettomuuteen tai hätään joutunutta, sekä mahdollisuus sitoutua harjoittelemaan taitoja yhdessä ryhmäsi kanssa.

Tutustu Punaisen Ristin terveyden edistämisen ja ensiapuryhmätoimintaan Lapissa täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta ensiapuryhmätoiminnasta täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta terveyden edistämistoiminnasta täällä.

Henkisen tuen vapaaehtoiset kohtaavat, kuuntelevat ja autattavat ihmistä ja tämän läheisiä kriisin keskellä. Vapaaehtoiset toimivat viranomaisten apuna esimerkiksi onnettomuustilanteissa. 

Tutustu Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoistoimintaan Lapissa täällä.

Lue henkisestä ensiavusta Suomen Punaisen Ristin verkkosivuilla.

Punaisen Ristin Lapin piiri on mukana Vasa2-hankkeessa pilotoimassa Hyvinvointilähete-mallia Lapin hyvinvointialueella. Hyvinvointilähetteen tavoitteena on edistää asukkaiden hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta auttamalla löytämään tarpeidensa mukaista toimintaa.

Lue lisää SPR Lapin piirin roolista hankkeessa. 

Lue lisää Hyvinvointilähete-mallista hankkeen omilla sivuilla.

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa ja olla mukana rasisminvastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista ja maahanmuuttaneiden kotoutumisen tukemisesta? Olet lämpimästi tervetullut mukaan tekemään työtä moninaisen ja tasa-arvoisen Lapin puolesta, sinua tarvitaan.

Tutustu Punaisen Ristin monikulttuurisuus- ja kotoutumisen tuen toimintaan Lapissa täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta monikulttuurisesta toiminnasta täällä.

Lapissa SPR:n nuorisotoimintaa haastavat alueelliset erityispiirteet, eli pitkät välimatkat ja nuorten pieni määrä kunnissa ja osastoissa. Nuoret ovat mukana osastojen perustoiminnassa, mutta nuorille kohdennettua toimintaa on vähän. Vuoden 2023 lopussa piirissä oli 124 alle 29-vuotiasta jäsentä ja noin 270 OMA:an rekisteröitynyttä nuorta vapaaehtoista.

Tutustu Punaisen Ristin nuorten toimintaan Lapissa täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta nuorten toiminnasta täällä.

Punaisen Ristin Lapin piirissä vapaaehtoiset antavat ruoka-apua sitä tarvitseville talouksille useiden paikallisosastojen alueella. Jaettava ruoka on pääsääntöisesti paikallisten kauppojen lahjoittamaa hävikkiruokaa tai koulujen ylijäämäruokaa. 

Tutustu Punaisen Ristin ruoka-aputoimintaan Lapin piirissä täällä.

Lue lisää Punaisen Ristin valtakunnallisesta ruoka-aputoiminnasta täällä.

Lue lisää eri toimijoiden ruoka-aputoiminnasta täällä.

Suomen Punainen Risti on johtava valmiusjärjestö, jonka kaikki toiminta tukee auttamisvalmiutta. Auttamisen perusta on vahvassa paikalliseen vapaaehtoistoimintaan perustuvassa valmiudessa. Reagoimme ja toimimme tarvittaessa nopeasti ja tehokkaasti sekä Suomessa että kansainvälisesti. Punaisella Ristillä on erityinen rooli avustaa viranomaisten työtä ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi äkillisissä onnettomuus- tai häiriötilanteissa. 

Tutustu Punaisen Ristin valmiustoimintaan Lapissa täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta valmiustoiminnasta täällä.

Etsitkö harrastusta, joka tuottaa iloa ja merkityksellisyyden kokemuksia sinulle, sekä lievittää toisen ihmisen kokemaa yksinäisyyttä? Ryhdy Punaisen Ristin ystäväksi!

Tutustu Punaisen Ristin ystävätoimintaan Lapissa täällä.

Lue lisää valtakunnallisesta ystävätoiminnasta täällä.

Punaisen Ristin OMA-sivustolla voit etsiä juuri sinua kiinnostavan toimintamuodon koulutuksia ja tapahtumia omalla paikkakunnallasi. Lisäksi sivustolta löytyvät valtakunnallisesti verkossa järjestettävät tilaisuudet.