Suomen Joutsen laiva Aurajoessa, jonka edessä jättimäinen lippu, jossa punainen risti.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri

Kuva: Tommi Virtanen / Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri

Suomen Punainen Risti, SPR, auttaa onnettomuuksien ja kriisien sattuessa Suomessa ja maailmalla. Kannustamme ihmisiä pitämään huolta toisistaan ja turvallisuudestaan sekä asettumaan heikomman puolelle.

Toimintaamme ohjaa seitsemän perusperiaatetta: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys. 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan Varsinais-Suomessa. Vapaaehtoisemme toimivat ja auttavat 39 paikallisosastossa. Voit osallistua auttamiseen myös jäsenenä

Vapaaehtoistoimintamme

Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ensiapuryhmät kokoontuvat säännöllisesti oppimaan ja harjoittelemaan ensiaputietoja ja -taitoja sekä muita valmiusasioita. Ensiapuryhmät tuottavat myös tapahtumiin ensiapupäivystystä. 

Lue lisää täältä

Punainen Risti tarjoaa apua äkillisissä onnettomuuksissa huolehtien apua tarvitsevien perustarpeista ja tarjoten psykososiaalista tukea. Koulutetut vapaaehtoisemme ovat vuosittain viranomaisten tukena Varsinais-Suomessa kymmenissä auttamistehtävissä.

Lue lisää täältä.

 

Humanitaarisen oikeuden vapaaehtoistoiminnan tar­koi­tuksena on toteuttaa yhtä Punaisen Ristin keskeisistä tehtävistä – kertoa sodan sään­nöistä. Sodan oikeus­sään­nöillä eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimuksilla pyritään rajoit­tamaan aseellisten selk­kaus­ten vaikutuksia.

Lue lisää täältä.

Jäsenmaksun maksaminen on helppo tapa tukea vapaaehtoistoimintaa omalla paikkakunnalla. Vain 20 euroa vuodessa (alle 29-vuotiaat 10 €/vuosi).

Lue lisää täältä

Haluatko toimia kotoutumisen tukena? Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.

Lue lisää täältä.

Kiinnostaako sinua Punaisen Ristin lasten ja nuorten toiminta? Meillä voit osallistua monipuoliseen toimintaan tai tulla vapaaehtoiseksi sitä järjestämään. Hienoa, että löysit meidät!

Lue lisää täältä.

Punainen Risti välittää ystäviä sinne, missä ystävää tarvitaan. Ystävätoiminnan koulutetut, vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa yksinäiseen arkeen.

Lue lisää täältä.

Lipaskerääjänä autat katastro­fien uhreja Suomessa ja maail­malla. Lahjoitusten keräämi­nen on tärkeä ja hauska vapaaehtoistehtävä.

Lue lisää keräyksistä täältä.

Punaisen Ristin osastot Varsinais-Suomessa järjestävät ruoka-aputoimintaa useilla paikkakunnilla. Ruokajakelu on helppo mutta merkityksellinen vapaaehtoistehtävä, joka ei vaadi pitkää koulutusta tai sitoutumista.

Lue lisää täältä.

Terveyden edistämisen toimintojen tavoitteena on lisätä ihmisten taitoja huolehtia omasta ja lähipiirin terveydestä, hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Lue lisää täältä.

Punainen Risti koordinoi yli 50 järjestön Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) verkostoa. Vapepa osallistuu avustustehtäviin, kuten kadonneiden henkilöiden etsintöihin ja evakuointeihin.

Lue lisää täältä

Viestinnän vapaaehtoisena teet näkyväksi Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaa paikkakunnallasi.

Lue lisää täältä.

Osastotuki
Osastotuki
Uutiskirjeet & Tässä ja Nyt -järjestötiedotteet
Uutiskirjeet & Tässä ja Nyt -järjestötiedotteet
Hallinto ja päätöksenteko Varsinais-Suomen piirissä
Hallinto ja päätöksenteko Varsinais-Suomen piirissä
Yritysyhteistyö Varsinais-Suomen piirissä
Yritysyhteistyö Varsinais-Suomen piirissä