Punaisen Ristin Turunmaan piiri
Autamme Turun saaristossa ja maailmalla.
Löydät piiritoimistomme osoitteesta Yliopistonkatu 37 A, U-krs (7. krs), 20100 Turku.
Piiritoimisto on aina auki, kun paikalla on henkilökuntaa. Varmista, että toimisto on auki, soittamalla ja varaamalla tapaaminen etukäteen.
Puhelin:
020 701 2500
Sähköposti:
aboland@redcross.fi
Ajankohtaista Turunmaan piirissä
Tätä voit tehdä vapaaehtoisena meillä
Sekä nuorten että ikääntyneiden yksinäisyys lisääntyy nyky-yhteiskunnassa. Yhä useammalla ihmisellä ei ole ystävää, jonka kanssa voisi jakaa kokemuksia, ajatuksia ja tunteita. Ihmisten hyvinvoinnin kannalta ystävyys on erittäin tärkeää. Eri syistä ei ole aina helppoa löytää ystävää, jos on päätynyt yksinäisyyden kierteeseen. Punaisen Ristin ystävätoiminnan kautta pyrimme vähentämään yksinäisyyttä ja lisäämään ihmisten hyvinvointia tarjoamalla ystäviä sitä tarvitseville.
Ensiapuryhmän osallistujat kokoontuvat säännöllisesti harjoittelemaan taitojaan ja oppimaan uutta.
Ensiapuryhmän harjoituksiin osallistuminen on ilmaista, et tarvitse ennakko-osaamista liittyäksesi. Ryhmän sisällä saat lisätietoa kursseista omien tarpeidesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.
Ensiapuryhmiä löytyy Åbo svenska avdelningistä, Paraisilta, Korppoosta, Houtskarista, Utöstä, Kemiönsaaresta ja Iniöstä.
Punaisen Ristin vapaaehtoiset tukevat vasta saapuneita pakolaisia ja luovat heidän kanssaan uusia konteksteja.
Vapaaehtoistehtävät voivat vaihdella kiintiöpakolaisten asuntojen valmistelusta läksyavun ja kielikerhojen järjestämiseen maahanmuuttajille.
Tätä toimintaa järjestetään pääasiassa Paraisilla (suomeksi) ja Taalintehtaalla.
Punaisen Ristin henkisen tuen vapaaehtoisryhmä työskentelee vaikeissa tilanteissa olevien ihmisten parissa. Äkillisessä elämäntilanteen muutoksessa tai katastrofien ja onnettomuuksien aikana vapaaehtoisen läsnäolo voi olla erittäin tärkeää.
Punaisen Ristin vapaaehtoiset tarjoavat tukea onnettomuuksien uhreille ja mahdollisuuden keskustella tapahtumista jo kriisipaikalla. Henkinen tuki voi sekä lievittää että ehkäistä kriisitilanteen vaikutuksia myöhempään elämään.
Ruoka-avun vapaaehtoisena olet mukana auttamassa ruoan jakelussa. Ruoka-apua järjestetään yhteistyössä paikallisten kauppojen, koulujen, keskuskeittiöiden ja lounasravintoloiden kanssa ruokahävikin jakamiseksi.
Ruoka-avussa kohtaamme toisen ihmisen kunnioittaen, turvallisesti ja inhimillisyyteen pohjautuen. Lisäksi sosiaalinen näkökulma on meille tärkeä.
Ruoka-apu toimii Korppoossa, Dragsfjärdissä ja Paraisilla.
Jos sinä tai joku tuntemasi henkilö tarvitsee ruoka-apua, käy sivustolla ruoka-apu.fi.
Voit auttaa muita myös verkossa!
Yhä useammalle verkkomaailma on yhtä tärkeä kuin fyysisetkin paikat. Tämä koskee erityisesti nuoria, mutta myös aikuisia eri ikäryhmissä. Myös apua haetaan yhä enemmän verkosta.
Vapaaehtoisena ryhmässä opit lisää ja olet mukana levittämässä tietoa kansainvälisestä humanitaarisesta oikeudesta sekä sen merkityksestä ja yhteydestä Punaisen ristin mandaattiin.
Tämä toteutetaan koulutusten, tapahtumien ja opintoryhmien kautta.
Ryhmän tapaamiset pidetään kerran kuukaudessa ja työkielenä on englanti.
Punaisen Ristin Turunmaan piiri koordinoi ryhmää läheisessä yhteistyössä Varsinais-Suomen piirin kanssa.
Lue lisää humanitaarisesta oikeudesta täällä.
Andrea Södergård
Viestinnän ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelija
puhelin 040 352 9375
s-posti andrea.sodergard@redcross.fi
Vapaaehtoisena Återbruketissa autat palvelemaan asiakkaita sekä ottamaan vastaan lahjoitettuja tavaroita ja hinnoittelemaan ja asettamaan niitä esille myymälän aukioloaikoina lauantaisin.
Vapaaehtoisena kerääjänä sinut kutsutaan mukaan lipaskerääjäksi Nälkäpäivään tai mahdollisiin hätäapukeräyksiin. Voit kerätä lahjoituksia myös netissä digikerääjänä.
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Oma Punaisessa Ristissä. Jos haluat mukaan keräyksiin, valitse kiinnostuksen kohteeksesi "Lahjoitusten kerääminen". Voit myös ottaa yhteyttä paikallisosastoosi.
Lue lisää Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräyksestä täällä.
Kouluttajana olet osa Punaisen Ristin vapaaehtoisia, jotka kouluttavat muita vapaaehtoisia Punaisen Ristin virallisilla kursseilla ja erilaisten avustustehtävien perehdytyksissä.
Tehtävä sopii sinulle, joka pidät vuorovaikutuksesta muiden ihmisten kanssa ja heidän kouluttamisesta. Vapaaehtoiskouluttajalla ei tarvitse olla pedagogista koulutusta, mutta kokemus vapaaehtoistoiminnasta on eduksi. Erityinen tarve on ruotsinkielisille kouluttajille.
Ota yhteyttä piiriin ja kysy lisää: aboland@redcross.fi.
Haluatko viedä toimintaa eteenpäin ja kehittää Punaista Ristiä paikallisesti ja alueellisesti?
Luottamushenkilönä Punaisessa Ristissä opit tuntemaan yhden maailman suurimmista humanitaarisista järjestöistä sisältäpäin. Voit esimerkiksi vastata viestinnästä tai kirjanpidosta paikallisosastossasi tai olla aktiivinen osaston hallituksessa. Voit myös kehittää toimintaa jossain piirin valiokunnista.
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on yli 50 järjestön ja yhteistyötahon muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto.
Päätöksenteko ja hallinto
Suunnitelmat, raportit ja pöytäkirjat
Piirin julkaisut
Turunmaan piirin luottamushenkilöt
Osastotuki
Hae apua ja tukea Turunmaalla
Yksinäisyys vaikuttaa useimpiin meistä jossain vaiheessa elämäämme. Jokainen meistä tarvitsee toisen ihmisen seuraa, ja jopa yksi läheinen suhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.
Punaisen Ristin kautta voit saada ystävä tai liittyä ryhmätoimintaan.
Ota yhteyttä paikalliseen ystävätoimistoosi tai lue lisää täältä.
Onko sinulla kotona tai muualla ongelmia, joihin haluat puuttua? Nuorten turvatalolta saat aina apua maksutta ja nopeasti.
Voit saada apua esimerkiksi seuraavissa asioissa:
- Tilapäinen majoitus
- Apua keskusteluun
- Unirytmi järjestyksessä
- Itsenäisyyden tukeminen
- Online-tuki
Sekasin247 on valtakunnallinen tukipalvelu ruotsinkielisille 12–29-vuotiaille. Täällä voit puhua mistä tahansa ajattelemastasi nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chattiin osallistuu ammattilaisia eri yhdistyksistä sekä koulutettuja vapaaehtoisia.
Punainen Risti järjestää ruoka-apua useilla paikkakunnilla Turunmaan saaristossa.
Löydät kaikki julkiset ruokajakelut www.ruoka-apu.fi.
Järkyttävän tapahtuman jälkeen on terveellistä ja normaalia reagoida. Ajatus siitä, mitä olisi voinut tapahtua, voi myös laukaista voimakkaita tunteita.
Mielenterveyden tukineuvonnasta saa vinkkejä selviytymiseen, jos joutuu onnettomuuteen tai muuhun kriisiin. Löydät neuvot täältä. (linkki pdf-tiedostoon)
Soita hätätilanteessa hätänumeroon 112
Hätänumeroon 112 soitetaan aina kiireellisissä, aidoissa hätätilanteissa, kun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on uhattuna tai vaarantuneena tai sitä on syytä epäillä.
112Suomi-mobiilisovellus helpottaa hätäpuheluita hätäkeskukseen, jotta apu saadaan lähetettyä mahdollisimman nopeasti. Kun sovelluksella soitetaan hätäpuhelu, sijaintitieto välittyy suoraan hätäkeskukseen. Sovellus on erityisen hyödyllinen paikoissa, joissa tarkan sijainnin määrittäminen voi olla vaikeaa, kuten saaristossa tai muissa tuntemattomissa paikoissa.