Vapaaehtoisia osallistumassa valmiusviikonloppuun.

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri

Kuva: Mika Korppinen / Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri

Tervetuloa Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin sivuille! 

Punainen Risti on maailmanlaajuinen organisaatio ja Suomen Punainen Risti (SPR) on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä.

SPR Savo-Karjalan piirin toimintaalueena ovat Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan maakunnat, joissa toimii yhteensä 43 paikallisosastoa

Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoisemme auttavat monipuolisesti - jokainen voi tehdä jotain! Tutustu vapaaehtoistoimintaamme ja tule mukaan avun ketjuun! 

Toimintamme

Ensiapuryhmissä harjoitellaan ensiaputaitoja. Ryhmät voivat järjestää erilaisia harjoituksia ja osallistua tapahtumiin ensiapupäivystäjinä.

Löydä alueesi ensiapuryhmä: Oma Punainen Risti -palvelusta!

Ryhmille voi tilata ensiapukoulutuksia täältä.

Henkinen tuki on läsnäoloa, kuuntelua ja avun äärelle ohjaamista.

Auttamistilanteissa viranomaiset keskittyvät henkeä pelastaviin toimiin. Vapaaehtoisten tarjoama henkinen tuki auttaa heitä, jotka eivät ole välittömässä vaarassa.

Lue lisää henkisestä tuesta täältä

Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden sopimukset ovat sodan oikeussääntöjä. Niillä  pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Tiedon levittäminen sodan säännöistä kuuluu Punaisen Ristin perustehtäviin.

Lue lisää humanitaarisen oikeuden toiminnasta Savo-Karjalassa täältä.

Näkyvän, vapaaehtoisen auttamistoiminnan taustalla vapaaehtoiset tekevät järjestötyötä. Sitä tehdään paikallisosastojen ja piirin luottamushenkilöinä ja avainvapaaehtoisina. Järjestötyö mahdollistaa Punaisen Ristin toiminnan.

Lue lisää vapaaehtoisesta järjestötyöstä täältä

Keräystoiminta mahdollistaa rahoituksen avun saamiseksi sinne, missä sitä tarvitaan. Suomen Punainen Risti järjestää muutamia keräyksiä vuosittain sekä tarpeen vaatiessa hätäapukeräyksiä. Savo-Karjalan piiri auttaa ja koordinoi Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueen paikallisosastoja keräysten järjestämisessä. 

Lue lisää keräystoiminnasta Savo-Karjalassa täältä

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoisiaan, jotta vapaaehtoisena toimiminen olisi turvallista ja laadukasta. Vapaaehtoiset voivat toimia itse kouluttajina. 

Lue lisää kouluttajana toimimisesta täältä

Savo-Karjalan piirissä tuemme maahan muuttaneiden ihmisten kotoutumista eri tavoin sekä tuemme kuntia kiintiöpakolaisten vastaanotossa.

Lue lisää maahanmuuttotyöstä täältä.

Ruoka-aputoiminta auttaa silloin, kun elämän perusehdot eivät meinaa täyttyä. Toiminnan kautta voi saada paljon muutakin kuin päivän aterian. Ruoka-aputoimintaa toteutetaan Punaisen Ristin paikallisosastoissa vapaaehtoisvoimin. 

Lue lisää täältä

Terveystoiminnalla tuetaan ihmisten ja heidän yhteisöjensä terveyttä ja hyvinvointia. Päidetyö, seksuaaliterveystyö ja terveyspistetoiminta ovat kaikki terveystoiminnan muotoja.

Lue lisää terveyden edistämisestä täältä.

Valmiustoiminta on kotimaan paikallista auttamistyötä. Valmiustoimintaan kuuluu kotimaan apu, ensihuolto ja Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun tehtävät. Punainen Risti on paikalla, kun lähialuella tapahtuu.

Lue lisää valmiustoiminnasta.

Yksinäisyys koskettaa jokaista ihmistä jossain elämänvaiheessa. Punainen Risti välittää vapaaehtoisia koulutettuja ystäviä ystävää pyytäville. Ystävätoiminnan kohderyhmät ja muodot vaihtelevat paikkakunnittain.  

Lue lisää monimuotoisesta ystävätoiminnasta täältä

Savo-Karjalan piirin vapaaehtoisille
Savo-Karjalan piirin vapaaehtoisille
Hallinto ja päätöksenteko Savo-Karjalan piirissä
Hallinto ja päätöksenteko Savo-Karjalan piirissä
Tule Savo-Karjalan piirin yhteistyökumppaniksi
Tule Savo-Karjalan piirin yhteistyökumppaniksi